Flori si frunze de nalba 10 g Radacina de revent 10 g Coaja de crusin 20 g Frunze de cicoare salbatica 20 g Radacina de pir 20 g Seminte de marar 20 g Frunze de frasin 20 g Frunze de griul potirnichii 20 g Radacina de lemn dulce 20 g Flori sau radacina de sapunarita 20 g
Se pun 2 linguri cu virf din acest amestec intr-un recipient. Se toarna deasupra 2 cani cu apa. Se pune totul la fiert, la flacara potrivita, timp de 3 minute. Se ia recipientul de pe foc si se acopera cu un servet, lasind amestecul la infuzat timp de 15 minute. Se strecoara, si din ceaiul rezultat se bea cite un pahar, seara la culcare.
Izma 20 g Maghiran 20 g Melisa sau roinita 20 g Busuiocul cerbilor 20 g Brebenel 20 g Frunze si flori de salvie 20 g Verbina 20 g
Se pun 4 linguri cu virf din acest amestec intr-un recipient. Se toarna deasupra 4 cani cu apa. Se pune totul la o flacara potrivita, la fiert, timp de 3 minute. Se ia recipientul de pe foc si se acopera cu un servet, lasind amestecul la infuzat 15 minute. Se strecoara si din ceaiul rezultat se va bea cite o cana dupa fiecare masa principala.