Flori de levantica 10 g Flori de coada soricelului 10 g Frunze de menta 15 g Talpa gastii 30 g Sunatoare 10g Radacina de valeriana 20 g Fructe de fenicul 5 g
Se prepara o infuzie din acest amestec, in proportiile de o lingura la o cana de apa. Se beau din infuzia astfel preparata, de preferinta calda, 1-2 cani pe zi.
Flori de turita 10 g Frunze de paducel 10 g Frunze de avrameasca sau de veninarita 10 g Radacina de lemn dulce 10 g Frunze de rozmarin 10 g Frunze de anghinare 20 g Virfuri inflorite de lipitoare mirositoare 20 g Virfuri inflorite de sinziene .... 20 g Radacini de papadie 20 g Flori de galbenele 20 g
Se pun 4 linguri cu virf din acest amestec intr-un recipient. Se toarna deasupra 4 cani cu apa. Se lasa la fiert, la flacara potrivita, timp de 3 minute. Se ia apoi de pe foc si se acopera recipientul cu un servet, lasind totul la infuzat, timp de 15 minute. Se strecoara si se bea cite o cana din ceaiul rezultat, dupa fiecare masa principala.